dimarts, 11 d’agost de 2009

Rancis: L'essència del Priorat



Celler: Arrels del Priorat
Poble: Gratallops
Varietats: Garnatxa del País.

Fa uns 15 anys, el Jaume Balaguer i el René Barbier van veure la necesitat de salvar els vins rancis de la comarca, i després d'un any de recerca, van seleccionar els millors vins rancis de cada poble:

Porrera: Ca les Viudes (100 anys) i Cal Pagès (60 anys)
Gratallops:Ca l'andreu (100 anys), Cal Boter (60 anys), Cal Piró (60 anys) i Cal Batllet (60 anys)
La Vilella Baixa: Cal Sabater (60 anys)
Poboleda:Cal Ferrando (60 anys)

Per altra banda, del millors vins rancis de 30 anys cada dos anys en fan un cupatge, que presenten amb el nom d'Arrels, i que té una producciió també limitada de 1000 ampolles.

Els Rancis de 100 i de 60 anys es treuen al mercat cada 2 o 3 anys, i nomès se n'embotellen 60 ampolles, per tal que el cicle de soleres de 7 o 8 botes de cada un dels vins no es trenqui.

Per fer els vins rancis d'Arrels s'utilitce botes de Castanyer i de Roure amb mares de 30 a 100 anys, i seguint la tradició no se'ls afegeix gens d'alcohol i sempre s'util·litza vi negre de Garnatxa del pais.

Tast : Els vins rancis tenen notes de fruits secs, de mel, confitures i codonyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger