dimecres, 12 d’agost de 2009

Els Rosats tornen a estar de moda

Sempre s'ha menystingut els rosats, s'ha arribat a considerar un vi de rebuig, i ajudat per vins de batalla com els que es serveixen en algunes pizzeries com part de la mateixa litúrgia de menjar-se una pizza italiana, no podien caure més baix.

Però per sort, com els gals Astèrix i Obèlix, alguns rosats es mantenen irreductibles, i es mereixen una menció especial:



Vi: Brunus Rosé 2008
Celler: Portal del Montsant
DO: Montsant
Poble: Marçà
Varietats: Garnatxa del pais.

Tast: Color vermell amb tocs violestes. Aroma complex amb maduixeta, groselles. En boca és fàcil i juganer, fresc i abocat, però sense caure en la dolçor.

Curiositat: La vinya es cria per tal de fer un vi rosat, i una part del most es fermenta en ciment.


Vi: Roigenc 2008
Celler: Cellers Capafons-Ossó
DO: Montsant
Poble: Falset
Varietats: Syrah.

Tast: Color vermell brillant. Aroma complex amb maduixeta, groselles. En boca és molt estructurat i a la vegada que fresc, et sacia sense fer-se pesat.

Curiositat: Un clàssic de la zona.


Vi: 1+1=3 Rosat 2008
Celler: Un mes un fan tres
DO: Penedès
Poble: Guardiola de Font-rubí
Varietats: Cabernet Sauvignon.

Tast: Color vermell brillant. Aroma complex amb maduixeta, groselles i xutxes. En boca és molt fresc i llèpol.

Curiositat: Té una evolució molt interesant en ampolla, i cap a finals d'any es torna mès seriós, deixant la fruita fresca i donant-nos compotes i mermelades.




Vi: Avgvstvs Rosé 2008
Celler: Cellers Avgvstvs
DO: Penedès
Poble: El Vendrell
Varietats: Cabernet Sauvignon.

Tast: Color vermell brillant. Aroma complex amb maduixeta i fruites vermelles, amb un final molt delicat que ens recorda la varietat i el pebrot tant característic del Cabernet Sauvignon. En boca és molt fresc i llèpol.

Curiositat: Sense cap mena de dubte un dels decans dels rosats catalans, i que es manté entre els millors.

1 comentari:

  1. Vi: 1+1=3 Rosat 2008

    L' he degustat i us l'aconsello.

    Els seus aromes et traslladen a molts dels aromes que tenim guardats en la memòria i que en fan reviure la infantesa.... confitures, i sobretot txutes.

    Disfrute-l'ho!!!!!

    ResponElimina

 
Wine Blogger