dimecres, 26 d’agost del 2009

Dones al Poder!!!!

El Priorat està entre les zones de producció vinícola amb més reconeixement a nivell mundial, i tot aquest prestigi se l'han guanyat a pols els productos, les productores, els enòlegs i les enòlogues de la comarca. Així com en altres zones les noms que sonen són nomès els d'homes, al Priorat hi ha una llista molt llarga de dones que han fet possible aquesta fita, i a continuació en parlarés d'unes quantes, però no voldria que les que no anomeno m'ho tinguin en compte.

Daphne Glorian és la única productora de tot l'estat Espanyol que ha aconseguit dos anys 100 punts Parker, i si bé el Clos Erasmus és un vi que nomès està a l'abast d'uns pocs, pel seu preu, el Laurel, un vi amb tota la potencia del Priorat, amb la melositat del Syrah i amb tots verds d'Eucaliptus i Herbabona, està a l'abast de la majoria, això és clar, si el trobeu, perque no totes les botigues el tenim, en part per culpa de la escassa producció, i en part per l'exportació.


La Montse Nadal és una de les deganes del Priorat, i si bé fins ara se la coneixia per ser l'artista del vi "Lo Givot" de la Vilella Baixa, fa tot just 5 anys va començar un projecte en solitari fruit del qual és el vi "La Fuina", un vi amb l'ànima del Givot, però amb una fruiteta molt divertida, que el fa una mica més juganer, i diferent d'altres vins de la zona. Es tracta d'un vi que és divertit i autèntic com ella mateixa.




La Silvia Puig és allò que en diuen una petita gran dona. Una artista que ha trobat una interpretació moderna del Priorat, però que en tots els vins deixa ben clara la tipicitat de la zona. Si algú treballa bé els blancs és ella, i en quan als negres, són golosos, d'uns tanins agradables. Us recomano Odysseos "Mas d'en Ros", de producció limitada i amb tota la força d'aquesta enòloga, i com a curiositat, també elabora Tetis, per Colais, que té una gan frescor i és molt llèpol.

La Sara Pérez, una artista del vi, de la que voldria destacar la seva feina a Martinet, i un vi que ella i el seu marit, el René Barbier fill, van dedicar a la seva filla Ariadna, el Partida dels Bellvissos. Realment és un cul de mal seient, i podeu trobar vins de Monsant, i d'altres zones on elabora o col·labora. La Sara és sense cap mena de dubte una de les enòlogues amb més repercusió a nivell estatal.




L'Esther Nin és una de les enòlogues de la comarca que també s'ha fet un lloc entre els grans amb el seu Nit de Nin, de producció Biodinàmica, i que a més, participa en projectes com el de Clos i Terrasses d'Espanya, i el Clos Abella.





Hi ha casos en els que l'enòleg és un home, però el celler és l'ànima d'una dona, com en el cas del celler Cesca Vicent, en el que la propietaria està al capdavant, i els vins tenen la seva tosuderia i una personalitat i tipicitat nomès pròpies dels aut`ntics cellers del Priorat. No us perdeu l'Abat Domènech, o el "Lo Piot", dos vins amb la mineralitat del Priorat a flor de pell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger