dissabte, 31 de març del 2012

Sobre Miller i Pancho

Ja fa uns mesos que la polèmica sobre el cas d'aquests dos senyors del mon del vi va saltar a la plaça pública, per escarni i gaudi de més d'un que va trobar en la desgràcies d'aquests dos "reconeguts" experts, una diana perfecta del seu menyspreu.
Com tots els que em coneixeu sabeu bé, no sóc precisament un seguidor ni admirador de guies i puntuacions, i de per si, tot sistema té els seus pros i els seus contres. Sempre pot haver-hi, qui aboca l'ombra de la sospita, doncs és força discutible la diferencia entre un vi de 93 i un vi de 94. Si em permeteu l'anècdota, una vegada vaig seure en una taula amb un personatge que quan parlàvem de diferents vins apuntava, "això és un 92, això és un 89, etc...".
També ha estat motiu de polèmica la recent possibilitat que La Guia dels Vins de Catalunya demani ajut econòmic a les DO's. En aquest cas també hi ha qui s'abona, i no sé si n'hi ha per tant, encara que sí que és veritat que sempre hi ha hagut polèmica al voltant d'aquesta guia, i potser és més per allò de "qui sembra vents recull tempestes".
Del primer cas, vadevi ja ha parlat de documents que demostren els fets que s'imputen als senyors Miller i Pancho, i només dir que Parker va estar fulminant en la destitució del primer i en la seva desvinculació del següent.
Del segon cas, només diré que és molt interessant l'existència d'una Guia de Vins de Catalunya, no entro a valorà qui la fa ni com la fa, doncs l'important és que es faci, i no sé com aconseguir el finançament que necessita, (tampoc és cosa meva, donat que és una guia "privada"). El meu parè és que si no existeix una 
Guia de Vins de Catalunya, l'hauriem de crear, no sé si els criteris són els millors, tampoc sóc ningú per dir-ho, no sé si sota el paraigües d'alguna institució, no ho sé, ni vull opinar sobre aquest aspecte, però tot juga per ser un país mes o menys normal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger