dissabte, 31 de març del 2012

Genesi 2007


Genesi Selecció sempre ha estat un dels meus Montsant preferits, i tot i el risc de no ser prou objectiu, avui vull fer un apunt sobre l'anyada que tot just acaba de sortir al mercat.
El 2007, sota el meu modest punt de vista, segueix l'estil de les anyades anteriors, però l'acidesa i l'expressió aromàtica són molt superiors.

Recordo quan vaig descobrir aquest vi, i com des d'un primer moment em va enganxar la seva mineralitat, la franquesa i com dibuixa la finca d'on surt, és d'aquells vins que et fan viatjar, i en aquesta anyada, la família Vernet ha trobat l'essència del Montsant.
Es tracta d’un vi negre de color cirera picota, de capa mitjana alta i amb un ribet on hi predominen el tons violetes molt vius, que ens parlen de la carinyena que porta.
Al nas, es deixa sentir una atractiva fruita negra, deixant pas a fons de fruita vermella amb algun subtil toc de regalèssia. Seguidament ens ofereix aromes torrefactes i de xocolata procedents de la criança amb bótes de roure Francès i Hongarès de la millor qualitat, amb unamineralitat que ens parla del terra calcari d'on prové.
A la boca hi trobem un vi fresc, equilibrat en tots els seus aspectes, i amb uns tanins dolços i una acidesa que ens mostra la seva longevitat en ampolla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger