dissabte, 19 de febrer del 2011

Professionalitat?

És professional aprofitar el facebook, un blog, un diari, suplement  o revista en el que publiques, per parlar malament d'un vi?
Em faig aquesta pregunta, que podem traslladar a d'altres àmbits, perquè ahir varem estar parlant d'aquest tema amb l'enòleg d'un vi que recentment he tingut l'ocasió de tastar, del que he publicat el meu comentari, i al que li vaig dir que jo només publicava comentaris d'aquells vins que m'agradaven, i que d'altres que tastava no en deia res.
Quan vaig començar amb aquest blog, una de les premisses va ser que no fos un blog de venta, i no de tots els vins que parlo en tenim al Bonviure, segurament és la clau de l'èxit tant del blog com de la nostra petita botiga, i és que no pretenem MAI senta càtedra.
I aquesta és la clau, penso jo, d'un bon prescriptor. Quan llegiu un article sobre un vi, o sentiu a la radio o la televisió una crítica sobre un vi, pareu-vos a pensar si la persona que el fa hi té algun interès amagat, o com en blogs al del Ricard, http://suggerimentsgastronomics.blogspot.com/, en els que és un simple aficionat que dona la seva opinió, favorable o no, però honesta.
Per altra banda, com va dir-me aquest enòleg, només per la feina i les il·lusions que hi ha darrera una copa de vi, ja es mereix un respecte, que alguns que es fan dir professionals mostren no tenir amb comentaris fora de lloc. Només per aquest motiu ja no em mereixen el més mínim respecte ni confiança. en molts casos són MERCADERS del vi, USURERS d'aquest treball i d'aquestes il·lusions.

4 comentaris:

  1. Totalment d'acord, quan vaig començar a aficionar-me en aquest món del vi, el primer que em vaig dir a mi mateix,va ser que cada vi te la seva història, i depen de nosaltres saber-la interpretar.

    Salut Jaume!!

    ResponElimina
  2. En cinc paraules:"Nomès sé que no sé res". Tants anys, i encara no hem pasat de la segona paraula, i n'hi ha que perden massa temps escoltant-se a ells mateixos i pasen molt poc temps escoltant el vi.
    Salut Jaume!!!

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord... sempre vull defugir dels dogmatismes... i encara més del que anomeno fantasmades. I el teu bloc, es un lloc on dóna gust llegir. Comento també que al meu, el limito també als que m'agraden i no faig mai sang de vins als que no he trobat la gràcia... Com a molt dir que no hi trobo la RQP... però això també pot ser degut al que sempre dic del meu paladar (o nas) ... Que no sap apreciar massa més amunt dels 40€... i el grau d'augment de satisfacció, es converteix en una corba plana... :)

    ResponElimina

 
Wine Blogger