dimarts, 1 de setembre del 2009

La Verema

Algun dels nostes amics del Priorat ja han començat la verema, però, com sempre, cada "maestrillo tiene su librillo", i mentre uns et diuen que aquest any s'ha avançat la maduració del raïm, i que ja fa el grau per començar la verema, d'altres et diuen que encara falten dues setmanes coma mínim.

Sense por a equivocar-me , acaba de possar-se e marxa un altre dels molts factors que fa que cada vi sigui diferent, i que mentre en alguns vins trobem fruita madura, en altres trobem mentolats i tocs més verts.

La verema d'aquest any té molt bon pinta, i si el temps acompanya el que resta fins que tots anem collint, pot ser un any excepconal. Els raïms fan goig de veure, van despullar molt bé, i nomès les calors de la darrera setmana els van fer patir una mica, però no es veuen masses fulles seques, i nomès el criteri de cada celler, o de cada enòleg trenquen el silenci de les vinyes per la recol·lecció del treball detot un any.

Des de Bonviure us dessitjem una molt bona verema!!!!

2 comentaris:

  1. Com molt be dius ara es temps de verema al Priorat, tot i que penso que hi ha dues veremes: la d’abans de ploure i la de després. A mi m’agrada més la segona. Quan l’estiu avança i entrem al setembre, a Celler Bujorn esperem la pluja; Després comença l’autèntic temps de verema, una època entranyable que ens marca el cicle de tot l’any.

    El Priorat es un país de secà. Els estius son eixuts i calorosos i els raïms van madurant damunt unes vinyes cada vegada més cansades. Quan plou al Setembre, on la insolació ha anat perdent intensitat i força, els ceps es refresquen i acaben de donar tot el que tenen perquè els raïms acabin el seu cicle i completin la seva maduració.

    Condiserant el Priorat una zona on les condicions de conreu ja son de per si extremes, naltros preferim collir a finals de Setembre o primers d’Octubre els raïms d’unes plantes relaxades que no pas fer-ho abans en uns ceps que encara arrosseguen l’estrès de la canícula estival.

    Si alguna cosa es ben certa es que son maneres d’entendre la verema i com molt bé tu també dius, “cada maestrillo tiene su librillo”.
    CELLER BUJORN

    ResponElimina
  2. DEL TEMPS D’ESPERA A LA VERITAT

    Fa uns mesos parlàvem de com a Celler Bujorn interpretem la verema , que no deixa de ser la manera que tenim d’entendre el raïm al Priorat. Ens agrada collir el raïm ben madur, després d’un intens seguiment i de viure l’evolució de la maduració , amb aquell punt de risc que sempre hi ha davant qualsevol incertesa. Afortunadament aquest any la climatologia ha estat favorable i el temps ens ha donat la raó. Ara que els nous vins comencem a veure la llum estem satisfets d’aquesta llarga espera i de la lògica tensió durant el període de verema.

    Després de fermentar la garnatxa amb un petit percentatge de carinyena, hem obtingut una extraordinària elegància i rodonesa en boca i un gran potencial aromàtic. Tenim el cabernet amb un intensíssim color i una riquesa tànnica on surt el nervi de la varietat complementat amb un íntim perfum guanyat gracies al contrast tèrmic entre el dia i la nit durant la ultima setmana abans de collir-lo. L’absència de pluges durant la verema va afavorir una plena maduració de la carinyena, donant-li la típica estructura i accentuant la gran mineralitat de les nostres vinyes velles.

    A Celler Bujorn tenim doncs, uns vins amb un excel•lent color, un nas que ressaltarà la seva noblesa amb una fusta apropiada , amb força frescor i una concentració i una profunditat que ens fan decantar per augmentar el percentatge de fusta nova per a la criança.

    Com n’és d’apassionant aquest mon! Quan encara estem comercialitzant la collita 2007 i començant a gaudir dels primers cupatges per al 2008, se’ns presenta la nova anyada amb unes inmillorables sensacions.

    Llàstima que només hi hagi una verema cada any!!!

    Celler Bujorn

    ResponElimina

 
Wine Blogger