diumenge, 20 de maig del 2012

Cuina Catalana: Patrimoni de la humanitat

La cuina catalana presenta uns trets que la fan única al món. La varietat paisatgística del territori català dóna com a resultat una àmplia gama de productes i de receptes, que ja en el receptari medieval del  Llibre de Sent Soví, el primer d'Europa, i escrit en català, es reflectien.
A part, i en la búsqueda de la qualitat, han aparegut distintius com els de Denominació d’Origen Qualificada (DOQ), Denominació d’Origen (DO), Denominació d’Origen Protegida (DOP), Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o Marca Q de qualitat, entre d’altres, que demostra inquietud en la búsqueda de l'exel·lència..
Ara, o millor dit, des de ja fa u temps,la Fundació Institut Català de la Cuina treballa per assolir el reconeixement s'aquest patrimoni culinari i cultural per part de l'UNESCO.
El Restaurant Piró és membre col·laborador d'aquest projecte, així que podeu signar 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger