dimecres, 12 de gener del 2011

La millor anyada

Quina és la millor anyada per una zona? És sense cap mena de dubte una de les preguntes que tots els que venem vi, o que ens dediquem a aquest petit univers del suc de raïm, hem hagut d'afrontar algun cop.
Personalment peso que tot i que podem admetre que en línies generals es pot parlar d'una anyada més o menys bona, i això ho matitzaré tot seguit, quan gratem una mica a nivell de cellers, veiem que anyades que en principi no haurien d'ésser cap meravella, per un celler, o per un vi en concret són una de les millors.
Però, i aquí és on surt el tema, que vol dir una bona anyada? És evident que podem parlar de millor o pitjor maduració, de més o menys producció, de que una varietat treu més o menys rendiment, més o menys grau, més o menys acidesa, etc. Però, la gràcia d'un vi de debò és que expressi el caràcter de la terra, de la varietat i de l'any  en que s'ha produït, i a mi, i això és una opinió molt personal, m'agraden els vins que em fan viatjar, que em transporten a l'any en que es van fer. Si l'any va ser sec, vull que el vi m'ho digui. Si l'any va ser molt difícil, molt productiu, amb molta fruita, vull que el vi ho expressi. És aquí on juga aquella frase que a casa fem servir de : " La gracia està en no espatllar al celler la feina que ha fet la vinya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger