divendres, 4 de juny del 2021

Avui tastem Giol Porrera Varietat Autòctona

Una de les coses que sempre he admirat d'Itàlia és que han sabut preservar i posar en valor les varietat autòctones, i això en fa un fet diferencial que porta a que actualment tinguin més de 400 varietats diferents que ajuden a dibuixar un territori únic, i que trobem varietats com el Grillo, el Nebbiolo, la Trebbiano o el Nero d'Avola.

Al Priorat, com a d'altres contrades de Catalunya, també hi ha varietats que ha sobreviscut a la homogenialització varietal com la coneguda Escanya-velles o la varietat de la que us vull parlar avui, el Verdiell.

El Jonàs i la seva familia en presentan un vi elaborat exclusivament amb aquesta varietat primerenca  d'acidesa baixa i de gran complexitat gustativa i aromàtica. Es tracta d'una producció petita de només 750 ampolles, amb un tractament molt respectuós, sense emmascaraments de fusta i on la varietat s'expressa despistant els nassos més experts, descobrint una nova expressió d'aquesta terra de llicorella que ens fa únics.

Pel que fa al maridatge, entrem en un territori complicat, l'opció més assenyada seria una taula de formatges, sense por a jugar amb formatges forts, curts, de pasta toba o amb formatges blaus. Però ens agrada el risc, oi?  Doncs un Bacallà al pil pil podria ser una bona opció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger