dissabte, 5 de juny del 2021

Avui tastem Parhelia 2020

Òbviament no puc ser objectiu amb un  vi que com molts de vosaltres sabeu, elaborem nosaltres mateixos, però no per això deixaré de presentar-lo com faig amb tants i tants vins que anem incorporant al catàleg de la nostra botiga.

Potser doncs, millor us parlo de la gènesi d'aquest vi, de com fa 7 anys vaig decidir-me a fer realitat un petit projecte personal que ja en feia uns altres set que tenia al cap, i que va dur-me a la zona de Banyuls i Colliure a investigar una mica com treballaven els nostres amics de la Catalunya Nord,

Un cop dibuixat l'objectiu, i amb un clar esperit de trobar l'expressió de la finca on juntament amb el Pare i la Mª Pilar vaig decidir plantar aquesta vinya, tocava treballar-la en aquest sentit i vàrem petites vinificacions dos anys per veure on ens portava aquest camí.

La Parhelia és una garnatxa blanca de 500 metres d'alçada i orientació nord, d'una vinya en vas en bancals i que està amparada sota l'agricultura ecològica, tot i que aquesta primera anyada encara no surt amb el certificat de vi ecològic. 

Pel que fa al tast, es tracta d'un vi de color daurat brillant, amb un ventall d'aromes que van des de les plantes aromàtiques mediterrànies com el fonoll o el timó, fins a fruita com l'albercoc o el préssec, passat per flors blanques i amb una marcada mineralitat. En boca té una entrada ampla, fresca, amb una acidesa marcada i equilibrada, complex, rodó i profund.

Pel que fa al nom, el fenomen de refracció de la llum i que dóna l'efecte òptic de veure dos sols i  que coneixem Parhelia, sempre ha estat associat a un canvi de temps. Un canvi generacional que s'emmiralla en la feina feta per les generacions que ens precedeixen.

Esperem que us agradi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger