diumenge, 18 d’abril de 2021

No més agressions al territori

Estem en un moment important de la història, en que ja fem tard per mirar de revertir el mal que estem fent al nostre planeta, i en aquest estat d'emergència climàtica no ens convé fer les coses justificant-nos en les preses i oblidant-nos del sentit comú.

Un dels fronts de lluita en aquesta gerra a contra-temps és la transició energètica cap a energies renovables com poden ser l'energia solar i l'eòlica, i ara mateix, el camp de batalla en el que es planteja és un camp equivocat, un camp en el que surten guanyant els de sempre i que enfonsa el futur de sectors com el primari o el turístic.

De veritat ningú se n'adona que un model de macro-parcs solars o eòlics que destrueixen entorns naturals o terres de conreu, va en contra d'aquest nu model en que hem de basar el nostre futur? No és més coherent un model basat en l'autoconsum i la producció en sòl industrial? No és millor aprofitar teulades de les naus industrials i cases particulars?

En el cas de la Comarca del Priorat es plantegen 3 nous projectes que xoquen frontalment amb l'objectiu de esdevenir Patrimoni Inmaterial de l'UNESCO, un projecte que dibuixa un paisatge que treballa i perfila el sector primari. Una comarca que ja pateix l'espoli de l'aigua del riu Siurana, un espoli de dècades i que ha estat permès per silenci administratiu per part de les administracions, permetent que el riu que hauria d'abastir d'aigua i de rec pobles com Gratallops serveixi, de manera il·legal per nodrir indústria de diferents tipus del Baix Camp.

Al Priorat som pocs habitants, però estimem aquest territori i ens tindreu dempeus i ferms contra aquesta "merienda de negros" que us heu muntat des de fa anys per fer del nostre pais el vostre pati particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger