dissabte, 21 de novembre de 2020

El vi novell

 El dia 11 d'aquest mes de Novembre era Sant Martí, dia en que oficialment surt a la venda el Vi Novell, una tradició centenaria que està molt lligada a la nostra tradició vitivinícola, però que en els darrers anys havia caigut en l'oblit, i és que el Vi Novell no és un vi jove, ( error prou comú), es tracta del primer vi, d'un vi que tot just a acabat la fermentació i que ens parla d'un plaer efímer, d'un vi amb molta fruita i que de vegades encara té un cert punt efervescent o que no ha fet la fermentació malo láctica.

"Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi", diu el nostre refranyer en referència a aquest moment tant especial, i que no s'ha de confondre amb el Beaujolais Nouveau, que per aquestes dates envaeixi els nostres mercats.

Podem trobar molts Vins Novells diferents, com els de la Cooperativa del Masroig a la nostra comarca, de renom més que guanyat, o alguns de la Terra Alta o el Trepat Novell del Celler Carles Andreu a la Conca de Barberà. Sense cap mena de dubte una bona opció per aquells menjars informals a casa i que pot substituir i millorar el que acompanya sovint una pizza, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari

 
Wine Blogger