dijous, 2 de juliol del 2020

Primers tasts a la botiga

Aquesta setmana hem començat a fer tasts per grups a la botiga, i per començar, un tast amb una familia que volien fer un recorregut pel Priorat, i per fer-ho, vàrem triar 2 blancs i 3 negres, de 5 pobles diferents i on les varietats autòctones van ser el "leit motiv".



Vàrem començar a Bellmunt del Priorat amb el Morlanda blanc, un vi fesc, fàcil de veure i tot i ser d'un celler gran, amb determinades peculiaritats pel que fa al cupatge i als tipus de sóls on estan les vinyes, dona molt de joc i permet introduir diferents conceptes.

Després vàrem volar cap a Poboleda on el Genium Blanc de Pedro Ximenis va sorprendre amb la seva tipicitat, amb aromes i gust que trencaven totalment amb el predecessor.

Cop de volant i cap a Porrera, amb la segona anyada del Giol negre, una de les darreres incorporacions a la nostra oferta, amb un perfil modern en quan a l'extracció,i amb un cupatge de Garnatxa i Carinyena que tot i ser clàssic, va desmuntar ideies preconcebudes d'un Priorat dur.

D'aquíens en anàrem al Celler Aixalà Alcait de Torroja del Priorat, per tastar el seu Clivelles de Torroja 100% carinyena, i descobrir una vinificació amb bótes de roure i de castanyer,i poder parlar del que són els vins de vila.

Per acabar, cap a casa, a Gratallops, i amb el nostre Lluna Vella enamorar-se de les garnatxes i de pas, explicar-los el que hem aprovat al Consell Regulador pel qu fa a la classifcació de Viticultor-elaborador.

Dues hores per descobrir a vista d'ocell aquesta terra de llicorell d'on de les pedres en fem vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger