divendres, 3 de juliol del 2020

Avui tastem Giol negre

Giol Porrera és un celler familiar amb una petita producció amb raïm de les seves vinyes, i avui us volem parlar del Giol negre, un vi amb un 50% de garnatxa negra i un 50% de carinyena deles finques de Mas d'en Caçador i les Sentius.

 
Elaborat amb raïm dels costers plantats des de fa 12 anys  amb seleccions massals de les vinyes velles de Porrera.  Collit amb acurada selecció manual a la primera setmana d'octubre del 2018, ha fermentat en diferents dipòsits d'inoxidale classificats per origens i sistemes de fermentació. Una part de la carinyena ha fermentat amb els grans derrapats sencers, i un altra amb una petita proporció de raïm amb rapa i grans suaument trencats. La garnatxa s'ha vinificat seguint un procediment de "grape entiéré". Amb remuntatges suaus per remullar el barret i amb control de temperatura s'han fet les diferents fermentacions espontànies d'aquest vi. Després de 12 mesos en botes de roure francès.

El resultat és un vi de capa mitjana, afruitat, amb uns tanins molt equilibrats i una acidesa que el fa fresc i llèpol, tot i que recomanem servir-lo entre 14 i 15º de temperatura. S'obre fàcilment i la seva evolució en copa és  molt interessant. Un vi de tall modern amb arrels fondes en el Priorat històric i que sense cap mena de dubte tindrà una bona evolució en ampolla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger