dissabte, 16 de juny del 2018

Els nostres amics noruegs

Com cada any, des de fa tres anys, la coneguda periodista noruega Brita Victoria Blomquist i el Øyvind Fossan han organitzat una visita d'amants del vi del seu país a la nostra comarca, dins els Brita's God Tur.

Des de llavors, a Bonviure hem estat el seu partner en l'organització d'aquests viatges, i cada any intentem donar en només un dia una visió general de la DOQ Priorat, de la seva gent, el paisatge i òbviament, els seus vins.

Aquest cop hem començat amb visites al Celler Divinssi, Celles Ripoll Sans- Cal Batllet i Celler Balaguer i Cabré on els hem explicat la història del Priorat i com traballa cada un d'aquest cellers, per acabar amb un tast dels vins de cadascun dels mateixos al mateix celler. En el cas del Celler Balaguer i Cabré, per acabar el tast de vins de garnatxa, (Lluna Vella, La Guinardera, Cèrcol Daurat, Ruella), un tast de l'oli Lluna Vella Extra Verge que elabora el mateix celler.


Per dinar, vàrem anar al Restaurant Els Amics, on el Marc Pi, ens va preparar un menú degustació increïble i que des del Bonviure vàrem maridar amb una selecció de vins molt diferents i que encara els ampliessin més la visió de la nostra regió vitivinícola. A continuació el menú:


Olivas y snacks
Aperitivos
Melón con Sangria Blanca
Crujiente de Vino con Botifarra y guisante
Queso de cabra con tomate
Brocheta de Pulpo con panceta
Vino: Giner Rosado (Celler Buil &% Giné)
Entrante
Codorniz rellena de foie en escabeche, patata confitada y lentejas
Vino: Lo Cabaler blanco (Celler Cerca Vicent)
Pescado
Rodaballo con salteado de verduritas y setas
Vino: Enllaç (Celler Capafons-Ossó)
Carne
Paletilla de cordero rellena de frutos secos con Trilogía Mediterránea
Vinos: Pam de Nas (Trossos del Priorat) 
y Coster de l'Alzina (Celler Aixalà Alcait)

Postre
Paisaje del Priorat: Llicorella de chocolate, aceite de oliva, uva y frutos secos con cerezas
Ranci ARRELS 30 anys (Arrels del Priorat)

Pan de Coca con aceite de oliva
Agua, café y petit four


Només ens queda donar gràcies al Marc Ripoll (Celler Ripoll Sans - Cal Batllet), al Jordi Ustrell (Celler Divinssi) i el Marc Pí (Restaurant Els Amics), i òbviament la Brita i l'Øyvind.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger