diumenge, 13 d’agost del 2017

S'avaça la verema?

Continuament sentim i veiem en els diferents mitjans de comunicació noticies que informen sobre com la verema any rere any s'avança. 

Aquest mateix debat es freqüent entre els productors, i un mes enrera, un productor d'aqui ja em comentava que la verema anava entre 2 i 3 setmanes avançada. Tant aviat ja ho sabeu? A mi em costa parlar de quan veremaré quan estem a mitjans d'Agost, i en pocs dies poden baixar les temperatures i relentir-se el procés de maduració, quan poden arribar pluges o pujades de temperatures.

Es indiscutible que hi ha una afectació del canvi climàtic en els "tempos" de la vinya, però amb una mostra tant esqueta no podem generalitzar. Necessitem una mostra d'una colla d'anys i analitzar quan s'ha collit, les temperatures i les pluges.

En el cas del nostre celler la verema va començar els següents dies les darreres anyades:
  • 23/09/11: Any extremadament sec i càlid
  • 02/10/12: Any extremadament sec i càlid
  • 05/10/13: Any més pemperat que els doc anterios, encara que sec.
  • 22/09/14: Anytemperat i amb pluges dins de la regularitat.
  • 16/09/15: Any amb exés d'humitat i temperatures altes.
  • 02/10/16: any temperat i molt sec
Un altra pregunta comú entre els nostres visitants és si aquesta serà una bona collita. Doncs no ho sabem, o si més no nosaltres. Podriem fer com un conegut celler francés que cada anyada és l'anyada del segle, però honestament, no crec en millors i pitjors anyades i no puc dir abans de tenir el raïm al celler com serà la collita.

Paciència, tot arriba!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger