dimecres, 16 de desembre de 2015

Dinars i sopars d'empresa. Com sobreviure?


Estem en aquells dies en que arriba un dels moments més esperats per alguns i més temuts per d'altres, el dinars o sopars d'empresa de les festes de Nadal.

Sí, dit lo anterior, potser us penseu que faig referència al factor humà, al perill de ficar la pota amb un company, o als excessos, però aquest tema no el controlem, i en aquest blog preferim parlar-vos del que hi haurà a la taula.

Un clàssic d'aquestes menges és que el menú sigui un menú tancat, amb una sèrie de vins inclosos, i és aquí on volem fer esment que un menú tancat d'un preu més o menys considerable no té perquè oferir-nos uns vins infectes que podem trobar en el lineal del supermercat a preu de morralla.

Així doncs, us proposaré un blanc i un negre de cadascuna de les DO's catalanes i uns quants caves per un d'aquests esmentats dinars. Potser val la pena beure bons vins i no un Gintonic que ens valgui més que una ampolla de vi.

D.O Alella


  • Bouquet d'A blanc 2014: Panca blanca i garnatxa en estat pur. Fresc i agradable!! (Uns 9 € a botiga)


  • Bouquet d'A Garnatxa 2014:: Per tastar un negre diferent, per trobar una garnatxa un pel marina. (Uns 10 € a botiga)

D.O Catalunya

  • Clos Montblant Macabeu-Chardonnay 2014: Sense complicacions, un vi directe i fàcil de beure. (Uns 4,5 € a botiga)



  • Tramp 2013: Es tracta de divertir-se. (Uns 11 € a botiga)


D.O. Conca de Barberà


  • :Josep Foraster Blanc Macabeu 2013: Quí diu que el macabeu és poc expressiu? Fantàstic (Uns 11 € a botiga)



  •  Carles Andreu Novell Trepat 2015: Un vi novell amb ànima de gran vi. Un caramelet (Uns 7,5 € a botiga)

D.O. Costers del Segre


  • Ónra Blanc: Nectarina en nas i lleugeresa en boca. (Uns 9 € a botiga)

  • Petit Siós 2013: Fresc i fàcil de beure. (Uns 7 € a botiga)


D.O. Empordà


  • Nivia 2014: L'Empordà més fresc en una copa.( A uns 9,5 € a botiga).

  • La Botera 2012: Carinyena de l'Empordà amb un toc de Cabernet Sauvignon. ( A uns 9 € a botiga).

D.O. Montsant




  • Anexe 2014: Fàcil, divertit i fresc.  ( Un 5 € a botiga)



  • Solà fred Blanc: Un Montsant sense complicacions, fàcil de beure i fresc. (Uns 5 € a botiga)

D.O. Penedès


  • Foresta 2012: Pels amants del Sumoll (A uns € a botiga)


  • Nuet 2014: Un Penedès a pèl. Xarel·lo i Viogner. (Uns 6,5 € a botiga)

D.O. Plà de Bàges


  • Solergibert Sumoll 2014: Un gran Sumoll. La lleuregesa i l'elegància d'aquest raïm (Uns 9 € a botiga)

  • Petit Bernat Picapoll 2014: Plà de Bages és Picapoll. (Uns 6,50 a botiga)


D.O. Tarragona



  • Nit de Lluna 2013: Sorprenent. (Uns 9 € a botiga)

  • Ipsis Chardonnay 2014: Un vi varietal i fàcil de beure.  (Uns 5 € a botiga)

D.O. Terra alta



  • Frisach Cupatge negre 2014: cupatge de garnatxa i carinyena amb el toc de la Terra Alta. (Uns 7 € a botiga)

  • Tipicitat Selecció : Un vi ecològic ben fet i a molt bon preu. (Uns 5 € a botiga)

D.O.Q. Priorat


  • Mas Plantadeta Blanc 2015: Franc, net i fresc. (Uns 9 € a botiga)

  • Celler Cecilio 2014: Un clàssic del Priorat. ( Uns 9 € a botiga)


D.O Cava


  • Balma Reserva Brut 2012: Elegància i finura. (Uns 9  € a botiga)


  • Tutusaus Reserva Brut 12: Tradició i subtilesa. (Uns 9,2 € a botiga)




  • ValldoseraBrut Nature Reserva: 24 mesos de rima per un cava amb caràcter del Garraf. (Uns 8  € a botiga)


  • Parés Baltà Brut: Un clàssic del millor Penedès pels quatre cantons. (Uns 9  € a botiga)



  • Carles Andreu Trepat: La conca de Barberà és Trepat. Ideal per l'aperitiu o per les postres. (Uns 7,5  € a botiga)

2 comentaris:

  1. Bon dia Jaume,

    Quina selecció més fantàstica! Ja m'hi deleixo. Llàstima que les celebracions d'empresa de què parles van exactament en la direcció oposada a aquesta qualitat que tu ens suggereixes!

    D'altra banda.... molts dels vins que cites són una autèntica anomalia mundial. El que vull dir és que els preus que tenen són com una broma, de tan rebentadament barats que són, per la qualitat que aporten. Coses d'aquest país!

    Salut i bon Nadal!

    Jaume

    ResponElimina
  2. Company,
    Ha estat difícil, doncs n'hi ha per donar i per vendre. Sempre es pot posar una mica de la butxaca i si més no beure quelcom decent.
    Bon Nadal!!
    Lo Jaume

    ResponElimina

 
Wine Blogger