divendres, 5 de desembre del 2014

Tast de Champagnes a la Vinateria Aguiló

Aquest dilluns vàrem tenir l'oportunitat al tast d’alguns dels xampanys més ben puntuats a “La Guía Melendo del Champagne 2014”, la primera d’aquestes característiques que es publica en llengua espanyola.Aquest tast excepcional va tenir lloc a la Vinateria Aguiló de Falset, i l’encarregat de dirigir el tast va ser l’autor de la guia, Jordi Melendo, periodista especialitzat en vins, caves i xampanys.

Es tractava de degustar 6 xampanys excepcionals, tots millessimé i de cuvées de gran prestigi, que en la guia esmentada van obtenir puntuacions d’entre 90 i 98 punts.

El nostre guia en aquest viatge per la "champagne" va obrir foc amb Henri Abelé Sourire de Reims, un escumós que ja m'era familiar per haver tingut oportunitat de tastar-lo en altres ocasions. Cap sorpresa, amb bona acidesa i complexitat.

Tot el tast va ser molt interessant, ple d'històries que van vestir i aportar glamour a l'event. Així, Dom Pérignon va servir per parlar dels origens, Louis Roederer Cristal per parlar de la por d'un zar a la mort, o Salon, per explicar-nos una història de revenja digna d'un best seller.

També varem tastar Deutz Cuvée Amour de Deutz i el Sir Winston Churchill, que en el meu gust va ser el més plaent.

Reflexions sobre el concepte "terroir" i sobre com s'entén una Denominació d'Origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger