dissabte, 6 d’agost del 2011

Torroja del Priorat 750


Aquest any el celebra el "750 aniversari de la Carta de Poblament de Torroja del Priorat", que era una forma jurídica que consistia en atorgar un tractament d'excepció beneficiós a una persona o a una població respecte de les lleis comunes per la resta. Això es feia a fi d'obtenir la repoblació de certes zones poc o gens habitades, però d'interès econòmic o estratègic.
Arran de la conquesta i la repoblació de la Catalunya Nova es concediren moltes cartes de poblament, destinades a l'organització del territori, i en el cas de la Cartoixa d'Scala Dei, es va concedir aquest document a trenta pobladors de la granja de Torroja, atorgant-los el dret a establir-se en aquest indret.
A la carta també s'hi especificaven les obligacions i privilegis dels pobladors: impostos que devien pagar, on havien de pasturar els ramats, o què s'hauria de plantar a les terres, així con assegurar les fronteres.



En motiu d'aquesta efemèride, els mesos de juliol i agost del 2011 se celebraran diferents activitats commemoratives d'aquest 750è aniversari, entre les que destaca la  Nit de Vins de Torroja del Priorat, que escelebrarà el proper 20 d'Agost.
A destacar el vi commemoratiu que s'ha elaborar amb un cupatge de vins de tots els cellers de la Vila, d'edició limitada i que ja podeu trobar a la nostra botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger