dijous, 31 de març del 2011

Tastant Les Clandestines de Montferri

El passat cap de setmana vaig assistir a un tast de cerveses a la botiga dels meus amics Vins'd'art del Carrer Mas Casanovas 34 de Barcelona.
Va estar molt bé, les cerveses eren fantàstiques i qui va dirigir el tast es notava que era un dels que les fa, perquè realment les viu.
Parlem de cerveses artesanals, i tot i que totes estaven molt bones, em permetré destacar-ne alguna. 
Es tracta de cerveses Ale, és a dir, d'alta fermentació. Són cerveses d'estil anglès, amb cos i gust intens a maltes i llúpols. Totes les cerveses fan una segona fermentació a l'ampolla, i a destacar que estan basades en la zona, essencialment n l'aigua del Gaià, sense pasteuritzar ni filtrar, i per tant contenen els sediments propis de la segona fermentació.

4 maltes

Es tracta d'una cervesa de color ambre ataronjat, amb cos, equilibrada, i que gràcies a la combinació de maltes i llúpols ens ofereix un aroma a cereal torrat, panses i dàtils, amb una amargor moderada i persistent que es combina amb una dolçor suau. (4,5% d'alcohol)
Negra

La seva foscor incorpora tonalitats vermelloses, grises i marrons. Té aromes a maltes torrefactes, cafè, xocolata i regalèssia. Amb molt de cos i una amargor elevada i persistent compensada pel potent gust de cereals i les lleugeres notes salades. Es tracta d'una negra poc pastosa i que fuig de les negres estil Guiness (4,5% d'alcohol)
Tinc predilecció per les cerveses negres, i aquesta em va agradar molt.
 
Farigola

De color ambre, és una cervesa sorprenent, amb l'aroma de la farigola molt accentuada combinada amb una amargor mitja. (4,5% d'alcohol)
Realment sorprenent i una de les meves preferides.

Espelta

De color groc pàl·lid, opaca; d'olor fresca i dolça (que ens recorda al plàtan), de gust lleugerament dolç, subtilment àcida i poc amarga; amb un tacte en boca glicèric. (4,5% d'alcohol).

Atheus

Cervesa de temporada (només s'elabora a l'hivern). Inspirada en les cerveses tradicionals dels monjos d'alguns monestirs del nord d'Europa. Afruitada, de color ambre fosc; harmonitza feliçment la dolçor de les maltes i la mel amb l'amargor dels llúpols en flor. La mel és de romaní i cepell, de les nostres arnes. ( 8% d'alcohol).
Ens deia que pel seu gust li falta una mica més de gas, jo penso que no el necessita, però tot i que va ser una de les que més em va agradar, vaig trobar-li una mica en falta d'amargor.

Blog de Vins'd'art: http://vinsdart.blogspot.com/
Web de Les Clandestines de Montferri: http://www.lesclandestines.net/index.html

1 comentari:

  1. Molt interessant aquesta botiga. La vaig conèixer fa poc; no tenen moltes referències, pel tamany del local, però molt ben triades.

    ResponElimina

 
Wine Blogger