diumenge, 14 de novembre de 2010

L'Oli Nou, problemes vells

Amics, ha arribat aquell moment tant esperat, i l'oli nou ja surt dels molins de la DOP Siurana. L'altre dia varem portar les primeres garrafes de l'oli de Cabacés, un dels que tenim habitualment a la botiga, i el color és preciós, amb un aroma afruitat i una potencia en boca extraordinaria.
Sembla que aquest any l'oli serà una meravella, però crec que ha arribat el moment d'aturar-nos a pensar a quin preu es paga l'oli als pagesos.
Per aquells de vosaltres que no ho sabeu, us diré que a nivell d'estat hi ha uns pocs que dominen el mercat de l'oli, i s'està pagant per sota del preu de producció, havent caigut el preu un 35% del 2005 al 2008, segons les dades que tinc, però aquest any encara baixa un 4%.
Quan compreu oli, millor comprar-lo de cooperatives o productors amb oliveres propies, així no col·laborarem amb aquest abús de posició de les grans corporacions, i nomès per tal que us feu una idea, un 75% de l'oli que es compra és de marca blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger