divendres, 20 d’agost de 2010

Olor

Els aromes del vi son els romes del món. Potser aquesta frase sona una mica bufada, però és que és realment així.
Doncs, llavors, comencem pel començament. El primer consell per una persona que vulgui prendre a tastar vins, és que comenci per olorar fruites, flors, espècies, etc... Es nota de seguida si aquesta persona acostuma a cuinar, la cuina és una bona escola, les olors a pebre, pebrot, fruits secs, etc...
Per altra banda, una bona idea és tenir plantes a casa: julivert, orenga, menta, alfàbrega i romaní, per exemple, que segurament les utilitzarem per cuinar.
Per les olors a fusta, conec una persona que es dedica a la venta de essències per perfums, i quan va començar a treballar en aquesta empresa cada dia li donaven un tros de fusta dins un got d'aigua per tal que eduqués el nas.
Per altra banda, teniu els sets de “Nez du vin”, que ajuden a educar el nas i te un set interessant és el de defectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger