dijous, 5 d’agost de 2010

Astúries: Els formatges

Un passeig per Astúries és un descobriment continu de formatges diferents, i si bé tots coneixem el Cabrales, i alguns ja coneixíem el Gamonedo, o Gamoneu, aquest cop he pogut tastar el top dels formatges Asturians. El Gamoneu, per a mí és el millor, però jo no sabia de l'existència del Gamoneu Puertu, que a diferencia del de DO, que es fa a la Vall, aquest és fa a la muntanya, i d'una manera més artesanal, amb tres llets crues, de vaca, cabra i ovella, i amb un gust d'entrada suau, equilibrat, gens picant, i amb un post-gust llarg i elegant, que dura, al igual que l'aroma.
Un altre descobriment va ser el “A'fuegal Pitu”, un formatge de puny, que diuen que és el més antic dels formatges del Principat, i que fins hi tot l'havien fet servir de moneda per pagar impostos. Am un gust madur, un punt àcid i salat.
N'hi ha tants que no acabaria mai, però aquest dos mereixien una menció especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger