dilluns, 16 d’agost de 2010

Cuina Catalana

L'altre dia, servint al restaurant, una parella em va preguntar que era això de la Fundació Institut Català de la Cuina, del qual el Piró n'és patró i membre fundador.

Segurament no fem be la tasca de comunicar la feina que és fa dins aquesta fundació, que amb més de 10 anys ja ha donat alguns fruits:
  • Publicació del Corpus de la Cuina Catalana: On es recullen totes les receptes de la cuina catalana, i fruit de 10 anys de treball. Aquestes receptes es poden consultar online.
  • Premis Nadal de Gastronomia
  • Creació del portal Gastrocat per promoure els productes de Catalunya.
  • Creació de la Càtedra Sent Soví d'Alimentació i Cuina Catalana
  • Creació de la Marca Cuina Catalana.
  • etc...

Sobre la Marca Cuina Catalana, dir que el Restaurant Piró l'acava de sol·licitar, i després de vacances, segurament ja la tindrem. Aquesta marca suposa una aposta per la qualitat i més informació pel consumidor:

    • Garantir la continuïtat de la cuina catalana
    • Potenciar els productes alimentaris i els restaurants catalans a través d’un segell de qualitat.
    • Crear una xarxa que involucri a restauradors, pastissers, establiments gourmet, productors de l’àmbit de la gastronomia i pagesos que amb el distintiu Cuina Catalana defensin i ofereixin el nostre patrimoni cultural gastronòmic.
    • Vetllar per la conservació de la biodiversitat alimentaria, la promoció i defensa de l’entorn rural i de les activitats que s’hi desenvolupen.

Per obtenir la distinció Cuina Catalana, els establiments es comprometen complir amb els següents requisits:

a) Tenir a les seves cartes com a mínim el 40 % de plats de Cuina Catalana Tradicional amb receptes contingudes en el Corpus de la Cuina Catalana.
b) Prendre el compromís d’utilitzar per a l’elaboració d’aquests plats el màxim de productes de l’entorn i en la seva temporada.
c) Que les tècniques utilitzades per l’elaboració dels plats, tot i modernitzades, no tinguin un caràcter experimental, sinó que hagin estat acceptades per la majoria de restauradors per a millorar la qualitat del plat o reduir costos.
d) En el nom del plat no apareguin ingredients exòtics amb toponímic de fora de Catalunya
f) Marcar amb un distintiu a les cartes només els plats que apareguin al Corpus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger