dimarts, 4 de maig de 2010

Fira: Tast Professional

Avui he tastat els vins de l'anyada 2008 de Priorat i Montsant al tast professional de la Fira del Vi de Falset, i tot i la dificultat de tastar vins que en molts casos encara estan en bota, faré un apunt ràpid sobre alguns dels vins tastats:

  • Gènesi: El Roger i el seu pare cada any fan créixer aquesta criatura, i és una delícia, fresca i plena de fruita, a la vegada que té una estructura i una acidesa que segur que encara el faran millorar molt a l'ampolla.
  • Planots: Menjar blanc és el primer que m'ha vingut al cap, i és que té una ametlla molt xula. Com sempre els vins de Cal Pla destaquen allí on siguin.
  • Clos Dominic Selecció Ingrid: Monovarietal de garnatxa, i tots els que em coneixen saben de la meva debilitat per aquesta varietat. Una carnositat i uns aromes que el fan únic.
  • Finca Dofí: Per a mí, el millor Dofí dels darrers anys. Molta més estructura i carnositat, però sense perdre l'elegància i la frescor marca de la casa.
  • Clos Mogador: Sempre està allà dalt, i no es pot demanar més.
  • Manyetes: Més fruita que en anyades anteriors.
  • Prior Pons: Tots sabeu de la meva debilitat per aquest vi que he vist créixer.
  • Coma Vella: Frescor i fruita amb pinzellades de Bellmunt.
  • Cabrida: Més fresc que anyades anteriors i molt a punt.
  • Mas Sinen: El Salvador i la Conxitapprodueixen un vi diferent, reconeixible entre tots i amb el segell ecològic de la casa.
  • Montsalvat: El gran desconegut i un dels meus vins de capçalera. Molt bò, violetes, fruita, mineral. Moltes coses per un nas tant simple.
  • Ferrer Bobet: Fantàstic i propera incorporació al catàleg de Bonviure.
  • Terroir al Limit: Una passadaa, i continuem amb l'Arbossar, una carinyena “flipant”.

Me'n deixo molts, però no he apuntat tot el que he tastat, i molts continuen en la línia que portaven.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger