dissabte, 10 de febrer del 2024

Avui tastem Lluna Vella 2017

Avui tastem la nova anyada del nostre Lluna Vella, el vi del nostre celler , (Celler Balaguer i Cabré), de la vinya del Mas de Dalt a 450 metres d'alçada orientació Nord-Oest.


Any amb una pluviometria de 487,8 litres per metre quadrat en tot el cicle de la vinya i temperatures mitjanes que  van ser més baixes a l'hivern que l'anyada 2016 i per altra banda, una primavera suau i un estiu típic es reflecteixen en el perfil clàssic d'aquesta finca.


Elaboració típica, amb una criança de 12 mesos en botes de roure francès en la major part ja usades i una posterior llarga criança en ampolla, un temps de repòs molt necessari i que ha demostrat tenir la seva recompensa.

El resultat és un vi de color viu i brillant, de capa mitjana i que transmet ja d'entrada frescor. Després, es presenta amb un nas net, amb un fons terrós, potser més mineral que en anyades anteriors, i d'entrada ja surt fruita roja fresca, maduixes, cireres, nadius, amb el típic amaniment mentolat present en aquest vi.

Entrada ampla, fresca, espectacular, amb un equilibri en l'acidesa que el fa fresc, equilibrat, rodó i persistent, tot i que com sempre, més frontal i abocat. El temps en ampolla ha fet la seva feina i els tanins estan molt domats, fent que el tast sigui molt plaent i fent-lo sedós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger