Ja hi tornem a ser, i com cada any arriba el moment d'endrapar panellets, castanyes i moniatos en una de les festes més nostrades del calendari, i que toti l'invasió del dia de les carabasses o Halloween, continua essent molt celebrada a casa nostra.
Arriba el moment de triar vins per acompanyar aquestes delícies no aptes per gent que fa dieta, i pels amants del bon vi, us recomanarem uns quants vins DOQ Priorat i DO Montsant que també podeu trobar al nostre establiment,
Comencem per caves:
Carles Andreu Brut Nature Reserva
Recentment guardonat amb dos premis Vinari, el Vinari d'Or al Millor Escumós Català 2021 i el Gran Vinari d'Or Escumós entre 30 i 60 mesos de Criança. Nois, això és una autèntica ganga, un cava que podeu trobar només per7'50 € i que val molt més del que costa. Bombolla fina, complex, llarg, delicat i amb un toc del terreny argelós-calcari d'on surt.
Maria Blanca Butí Massana Reserva Brut Nature
Un altre descobriment d'aquest any, amb una tirada només de 15000 ampolles i més adient pels que busquen un tast clàssic i elegant de la zona de Sant Sadurní d'Anoia. En aquest cas és percep més el xarel·lo i l'entrada és més abocada amb una bombolla fina, elegant i tot i la subtilessa, amb molt caràcter.
Endins Reserva Brut Nature
En aquest cas ens en anem cap a la zona del Garraf, amb un cava molt elegant, que entra sol i que al igual que els anteriors és elegant, fresc i amb molta personalitat.
Uns quants dolços:
Dolç d'en Piqué
Garnatxa i Carinyena de la zona del Camp d'en Piqué de Gratallops amb una criançade 14 mesos en bótes de roure francès.
Color granat fosc amb ribets violacis. Al nas és intens, amb predomini de notes de fruita deshidratada i fruits secs, amb un lleuger fons torrat de les bótes. Entrada en boca suau i vellutada, combinant notes de fruits secs amb la vainilla de la fusta. Bon equilibri entre sucre i acidesa, sense resultar embafador. Llarg i persistent, destaca per la seva gran intensitat.
Giol Carinyena Dolça
Vi naturalment-dolç de Carinyena sobremadurada, sense criança i amb una mínima intervenció durant la fermentació.
Color granat, brillant, molt complex i profund en nas, amb violetes,, frute fresca i molt mineral. En boca té una entrada fresca, sense un excés de dolçor i amb una acidesa que el fa molt fàcil de veure i que donamolt joc a taula.
Dolç de Saó de Coster
Vi que visualment ja mostra un color clar i que no ha estat filtrat, que en nas dona maduixes i un punt oxidat amb records a bota vella, però net, mineral, amb aromes a fonoll, a romer i profund.
En boca és fresc en l'entrada, amb un cert pes en la part frontal de la boca, però amb una acidesa que el fa fresc, agradable, molt interessant a nivell gastronòmic.
Ara toca parlar de Rancis:
Arrels del Priorat 30 anys
Qué puc dir d'aquest ranci que no hagi dit? Un ranci dels històrics de la zona, mètode tradicional d'oxidació sempre en botes. Fresc, llarg, mineral, sec, amb mel, cafè ifruits secs en nas.
Les Clivelles Ranci-Dolç
Ranci de carinyena? Sí, de l'anyada 2011 amb una part de sucre residual que li dona aquest toc dolç. Es tracta d'un ranci en dipòsit a sol i serena i és fresc, dens, llarg i amb figues seques, fuita madura i flors en nas.
Ranci La Costa del Riu i Camp d'en Piqué
Aquest ranci de la Meritxell és una finura, un ranci d'oxidació a sol i serena que té frescor, flors i en boca és molt delicat. No es tracta d'un ranci a l'estil tradicional, però recorda a altres rancis del Rosselló que he tastat.
Bona Castanyada!!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada