Avui ens trobem amb una garnatxa de vinyes velles: amb una edat entre els 60 i 110 anys, un clàssic de la DO Montsant en que es juga amb vinyes en sòls d'argila i granit, i on l'elaboració ha canviat d'un temps ençà. Fermentació alcohòlica y malo làctica en Foudre de roure francès de 3000 litres durant 12 mesos i un posterior envelliment de 2 mesos en tines d’acer inoxidable.
Pel que fa al tast, tenim un vi de color vermell rubí de capa mitja-baixa, amb un nas molt expressiu amb notes florals i d’herbes de muntanya, fruita vermella i notes minerals que ens parlen de l'argila. En boca, té una entrada fresca, de tanins suaus, ampla i mot frontal, amb molt balanç d'acidesa, sense cap excés de maduració.
Tenim una garnatxa de gran expressió, un gran vi que podeu prendre amb un magret d'ànec, per exemple i que pot ser una bona opció per un sopar aquest estiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada