dissabte, 30 de març del 2019

Tastant L'Esprit de Domaine du Joncier

Ahir vàrem tastar L'Esprit de Domaine du Joncier, una ampolla amb una petita història que encara fe més gran la gent que elabora aquest vi a a Travel: la Marine i el Bert.

El celler neix en el cor del bell poble de Tavel en 1970. Després d'una carrera artística, la seva filla Marina Roussel dóna des de 1989 un nou impuls en el camp. El magnetisme d'aquest terrer excepcional, la força de la terra i la màgia de la vinya i el vi l'han millorat! Ella ara fa servir la finca amb passió.

La vinya cobreix 32 hectàrees i està situat en un altiplà d'antigues terrasses al·luvials amb grans còdols enrotllats. Aquesta estructura superficial, a més de la seva bellesa, permet un bon drenatge i una regulació de les temperatures. Aquestes característiques el converteixen en un terroir d'elecció en la denominació de Lirac. La finca de 30 hectàrees per a vins negres i rosats està composta per un 50% de Garnatxa, un 20% de Syrah, un 10% de Mourvèdre, un 10% de Cinsault i un 10% de Carignan. Per als vins blancs, es planten dues hectàrees a Roussane, Marsanne i Bourboulenc.

El cultiu és orgànic i biodinàmic amb rendiments baixos, d'entre 12 i 28 hectolitres per hectàrea (els rendiments autoritzats són 40 hl / ha). 

Tota va passar quean a poc de tancar la porta per anar a dinar, una parella molt agradable van entrar per fer un cop d'ull, i tot xerrant i després dedir-meque elaboraben vins, vàrem estar tastant tant els vins del Celler Balaguer i Cabré com d'altres de Gratavinum i Celler Aixalà Alcait.

Després del tast i de fer-la petar una estona,van marxar,i jo vaig anar a dinar. La sorpresa va ser comla que s'enduen els nens davant l'arbre de Nadal,i és que en baixar a obrir per latarda, vaig trobar-me aqesta ampolla amagada darrera la porta.

En quant al vi, és un vi amb un gran aroma,net, franc, amb tocs vegetals i de fruita roja, madura, però no sobremadurada. En boca, té una entrada amplia, amb un punt dolç en l'atac, però a l'hora sec i secant, amb uns tanins que marquen la carinyena i elcià i que el fan més corpulent del que ens podia semblar a nivell aromàtic.

Moltes gràcies Marine i Bert,un gran plaer, i us prenc la paraula en quan a fer-vos una visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger