dissabte, 16 de juliol de 2016

Plaer de Monastrell

Alacant és ben conegut pel Monastrell, un raïm mediterrani que s'ha convertit en ensenya d'aquesta terra amb la qe compartim llèngua i cultura, i amb la que m'uneixen lligams familiars i d'amistat. I és fruit d'una d'aquestes amistats, el Pere Alberola, que m'ha caigut a les mans un vi elaborat 100% amb aquest raïm de vinyes velles. Es tracta del Delit 2013 de la bodega Finca Collado a Salinas, a la Vall del Vinalopó.


De capa alta i color brillant, es tracta d'un vi molt fresc, que si bé en obrir-lo el primer que apereixen són els aromer de la criança, amb una fusta molt marcada, poc a poc es  va obrint, i es converteix en un passeig per un jardí mediterrani, per després donar pas a una fruita més madura, però sense passar-se.

Molt d'equilibri i amb una complexitat i elegància que enamoren.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger