dilluns, 11 d’abril del 2016

Tastant Cellers de Scala Dei



Pel pare i per a mi ha estat tot un plaer visitar Celler de Scala Dei de la mà de l'enric i el Marc Aguiló de Escumosos Aguiló i de la gent de Codorniu.

En primer lloc, perque la nostra relació amb aquest celler històric de la nostra DOQ es remunta als inicis, i tot un munt de bons records i de moments emotius ens han estat bombardejant durant tot el matí i mig dia que ha durat la visita.

 
Per començar, visita al celler i la sala de criança, on el Ricard Rofes ens ha fet una acurada introducció històrica i tècnica per explicar-nos i ajudar-nos a entendre la transformació que ha dut a terme aquest gran celler amb un retorn als origens.
Nous vins amb una vinificació que torna a la rapa, al ciment, a òtes més grans, a fermentacions amb dents de serra per cercar la tipicitat i la longivitat d'aquest vins.


Blanc La Massipa de garnatxa blanca i Xenin veremats al mateix temps, amb fermentació en ciment i posterior criança en foudres de 1300 litres. Cercant acidesa i frescor per compensar la maduració de la garnatxa blanca i mirant de preservar la tipicitat d'aquest raïm. Hem tastat el 2015 i el 2014.

En els negres hem tastat des del Scala Dei 2015 al Cartoixa de Scala Dei, passant pel St. Antoni i Prior d'Scala Dei i Mas Masdeu. És aquí on es veu clarament aquesta tasca que s'està fent, i es detecta d'una manera més clara que en els vins que es feien abans frescor, gominoles i la petjada de la terra argelosa i calcària, fet que per a mí és en el que hem tastat la marca de la casa.

Per acabar, tast a Mas St. Antoni, amb menjar i bona companyia, tot començant amb el fantàstic rosat Pla dels Àngels.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger