dimecres, 13 d’abril del 2016

Promovent el vi

En els darrers temps, els tasts de vins estan evolucionant per fer el vi més proper al consumidor i per captivar a nova parròquia. Als tast o "maridatges", paraula que encara avui em fa una mica de repelús, alguns sommeliers i amants del vi hi estan afegint noves iniciatives com els "Tast Literaris" que des de fa uns anys la nostra amiga i sommelier Astrid Goldstein organitza a l'Ateneo de Sant Just Desvern o a la llibreria de la mateixa localitat.

Foto cedida pel Celler de Can Mata

Però amb això no n'hi havia prou, i l'any passat, amb la col·laboració de l'empresa audiovisual Paral·lel 40 i dins l'àmbit del festival DOCSBarcelona, va fer el tast Docs & Wines, on jugava amb els "trailers" de diferents documentals i una serie de vins que representaven sensacions, sentiments i aspectes d'aquests documentals. Aquest any hi ha tornat, i si bé la setmana passada en va fer un amb documentals i vins de la DO Penedès al Celler de Can Mata, aquest diumenge n'organitza un altre a Cal Compte de Torroja del Priorat amb vins de la DOQ Priorat.

I aquest mes de maig, dins las Jornadas Comiqueras, SD Distribuciones amb la meva col·laboració organitzem dos tasts molt especials de vins amb còmics al FNAC del Triangle de Barcelona. El dia 3 de Maig fem una xerrada coloqui amb els autors moderada pel Doctor Jordi Ojeda rodríguez i tast d'armonia dels còmics i vins següents:

  • "Guerras silenciosas" de Jaime Martin amb el vi Destrankis 2013 de Celler Aixalà Alcait.
  • "Los Caminos del señor" de Jaime Calderon amb  Genesi Varietal Vinyes Velles de Garnatxa 2012 de Celler Vermunver.

  • "Sherlock Holmes Society - Capítulo 1 : El caso Keelodge" i "Sherlock Holmes Society - Capítulo 2 : Negras son sus almas" d'Eduard Torrents amb el cava Carles Andreu Reserva Barrica de Celler Carles Andreu.
I el Dijous, un acte que ens fa una especial il·lució. Tast del còmic "Los Ignorantes" amb l'autor 
Etienne Davodeau i el nostre La Guinardera 2011.


Nous temps i noves maneres d'explicar el vi que trenquen amb la monotonia i la manca de imaginació que tantes vegades critiquem en el nostre sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger