dissabte, 24 de gener del 2015

Trist que sigui noticia!!

Avui a "La Vanguardia" es publica un article on basant-se en les dades de Nielsen, informa que per primer cop, les ventes de vins catalans a Catalunya han superat les d'altres origens en el sector de l'alimentació, tot i que es destaca que en el sector de l'hosteleria Rioja continua liderant les vendes.

Trist que això sigui noticia en un país amb 12 Denominacions d'Origen, algunes amb molt prestigi a nivell internacional, amb exemples com el d'aquesta setmana on un vi de la DOQ Priorat ha estat considerat a la Xina com el millor vi del món en un dels concursos de més prestigi del continent asiàtic.

Els que em coneixeu sabeu que no sóc un xovinista dels vins catalans, però a ningú li passaria pel cap que a les carles dels restaurants del Ringhau es vengués més vi Italià, que a la Borgonya es vengués més vi de Argentí o que a La Rioja es vengués més Ribera del Duero. No sé si ho fem per manca d'amor propi, per desconeixement, per por a ser provincians o per por a ser poc cosmopolites, però ens ho hem de fer mirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger