dilluns, 19 de maig de 2014

Perdoneu, però algú ho havia de dir

Aquest apunt està força meditat, i tothom qui em coneix sap que no seré jo qui surti a defendre els Denominacions d'Origen, ( tal i com funcionen avui en dia), ni el tema de les certificacions Demeter, Ecològica o d'altres, però estic fart que es jugui amb la feina de la gent que fa les coses ben fetes, jugant a confondre el consumidor.

No és de rebut dir que fas "vi ecològic" com argument de venda si no certifiques que ho fas, i és que l'excusa que val molts diners no és creïble. Així, si al fix que pagues per la certificació és de 240 € i si li sumem 476,20 € que pagaria un celler que facturés entre 30.000 € i 60.000 €, això voldria dir que pagaríem 716,20 € més que el que no certifica, amb la penalització en producció que representa produir ecològic, com el que no certifica i diu que ho fa, però amb la certesa pel consumidor que es fan les coses ben fetes. Podem debatre més a fons si és o no és just que el que fa ecològic hagi de pagar aquest plus, mentre els que enverinen la terra no paguen per aquest atemptat contra el planeta.

També trobo que no és de rebut que es jugui amb la confusió de dir que fas oli Siurana, aprofitant que estàs a la conca del Siurana, si no estàs dins aquesta indicació, o si fas vi a la comarca del Priorat, i dir que és vi del Priorat, sense pertànyer a la DOQ anomenada.

Si es produeix un producte, i es tenen unes conviccions, s'ha de defensar el producte pel que és, i no jugar amb la picaresca i l'engany.

En els darrers anys, hem vist casos com el de determinats cellers que elaboraven cava i van decidir sortir d'aquesta DO, i em ve al cap el cas de Raventós i Blanc, que va sortir d'aquesta DO amb una coherència fora de tota discussió. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger