dimarts, 18 de març del 2014

Nova amenaça impositiva al món del vi

El govern espanyol té sobre la taula un informe d'experts amb propostes de cara a millorar el sistema impositiu espanyol, i entre aquestes mesures figura la possibilitat que es creï un nou impost sobre el vi.
Segurament molts de vosaltres ja ho sabreu, però des de fa un temps, a Catalunya, les DO's i l'INCAVI van crear el Consorci d'Inspecció i Control amb l'objectiu de certificar els cellers de les DO's Catalanes d'acord amb la normativa comunitària, i aquesta certificació té un cost d'uns 800 €/any per celler, cosa que ja representa una càrrega pels petits productors, i un sobre-cost. 

Per altra banda, aquests sobre-costos sempre els acabaran assumint els pagesos, amb la qual cosa encara contribuïm més a la precarietat del sector primari.

En un moment en que som un país que exportem molt d'aquest producte, i que la competència en el mercat mundial és molt gran, sembla que no és gaire bona idea prendre mesures com aquesta. Algú s'imagina Alemanya legislant en contra del sector automobilístic? França legislant contra la pagesia? Estats Units legislant contra l'industria armamentista? Molts cops he sentit enveja dels francesos, gent que a la més mínima que els trepitjen els drets surten al carrer a defensar-se de l'agressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger