dimecres, 4 de setembre del 2013

Coneixent els Cellers: Gratavinum


Ja fa uns anys que varem tenir el plaer de conèixer la Familia Cusiné. Aquesta família, de llarga tradició vitivinícola al Penedès, van arribar al Priorat amb un clar objectiu, fer vins fidels a la seva manera d'entendre aquest territori. Gent que viu el vi i per al vi, que s'han amerat del territori, i han anat deixant-se afillar per aquesta terra de llicorella. 


El millor, sense cap mena de dubte, la il·lusió amb que es veu treballar aquests amics, i el seu enòleg, el Jordi, que en cada collita sembla més enganxat al Priorat. 

Avui en dia GRATAVINUM posseeix unes 12 hectàrees de vinyes, totes elles en cultiu ecològic, i estan treballant per obtenir la certificació biodinàmica Demeter, que molt probablement obtindran l'any que ve. Els seus vins reflexen diferents aspectes de la nostra comarca, amb 2 PI R, que està fet amb el cupatge ja clàssic de Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Syrah, amb diferents zones i diferents partides, buscant un vi equilibrat, fresc i fàcil beure, però amb molts matissos i personalitat.


A l'altra banda trobem el GV5, un gran vi d'alta expressió, vi amb personalitat pròpia dins del Priorat, buscant l’equilibri entre l’elegància, la finesa, la fruita i la mineralitat del Priorat.

I la sorpressa d'aquest any, un vi natural del que nomès han fet 400 ampolles, el Silvestris un vi elegant, net, fresc i amb caràcter Prioratí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger