dissabte, 13 de juliol del 2013

Parlant amb el Sisco Capafons

Un dels grans plaers que ens proporciona estar tant prop dels productors, és poder dedicar-nos una estona a enraonar amb ells, a escoltar com treballen, perquè treballen d'aquesta manera, com entenen a seva relació amb la terra.
Ahir, el Sisco, dels Cellers Capafons-Ossó va venir a dur-nos vi, i , durant prop d'una hora, varem estar parlant de com veiem les finques aquest any, de com anaven les vendes, etc...
el realment important d'aquella conversa entre dos vells amics és relatiu a un aspecte que no sé si gaires de vosaltres sabeu, i que crec no he comentat mai quan he fet apunts dels seus vins. És tracta de la importància del treball que han dut a terme durant molts anys en l'estudi de les plantes que surten entre les vinyes, i com la gent d'aquest celler elimina les que no aporten nutrients o generen un excés d'estrès hídric en competició amb els ceps, fent una selecció en la cerca d'un equilibri que afavoreixi el creixement i qualitat dels ceps i dels raïms.
"No es tracta de deixar herba perquè sí."- Comentava el Sisco- "Es tracta de fer les coses amb coherència, entenent  la finca i l'entorn".
Aquest treball es troba després en els seus vins, on també treballa amb calma, cercant que estiguin afinats abans de treure'ls al mercat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger