divendres, 14 de desembre del 2012

Comerç: Nous temps i velles mode

Avui, m'he decidit a parlar d'un tema que fa temps que comento amb amics i col·legues, i que no publicava per aquesta mania meva de no fer opinió que pugui ser susceptible d'interpretar-se d'una manera política.  Ara, quan durant anys s'han dedicat a enfonsar el petit comerç, ara ens parlen de comerç de proximitat. 
Tots hem sentit a parlar molts cops del producte de proximitat, doncs és important què mengem i d'on prové. Això ens garanteix una major eficiència energètica, i nodrir el teixit del primer sector, tant important, i a la vegada tant oblidat.
En l'ADN de Catalunya  hi ha el petit comerç, un sector que vertebra pobles i barris, que en molts casos fa un esforç continu per oferir producte de qualitat, per recolzar aquest petit productor de proximitat. Amb el petit comerç, a part del que he comentat, també aconseguim:

  • Tracte més just amb els productors: Les grans cadenes ofeguen en preus als productors per poder oferir producte "low cost", i això, en molts cops comporta produccions intensives, major ús de pesticides i a la vegada que baixa la qualitat, ens anem carregant el planeta.
  • Quanta gent treballa en una gran superfície? L'equivalent en metres quadrats i/o facturació, en comerç de proximitat dona feina a molta més gent.
  • El comerciant i els seus empleats reinverteixen el que guanyen en consum en la mateixa comunitat.
  • Tracte personal: En aquests moments en que en la multitud hi ha tanta gent sola, el botiguer comenta la jugada, et diu "bon dia", i fins hi tot "moltes gràcies". És una persona que es guanya la teva confiança i que t'ajuda a escollir.
Aquestes festes apostem pel comerç de proximitat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger