dilluns, 25 de juny de 2012

Un sopar a Navarra

L'altre dia varem estar per Estella, i la nit de Sant Joan varem sopar en un fantàstic restaurant que s'anomena La Cepa, on varem menjar molt i molt bé, especialment ben atesos per la propietària, la Mari Mar. El sopar va basar-se en productes de la zona, menestra, crema d'esparrecs, tarrina de foia, etc... Tot extraordinari.
Per beure, varem començar amb l'Alzania Syrah 2010.

Un bon començament, fruita pura, que els 9 mesos de criança no han amagat. Molt franc, elegant, directe, una grata sorpresa d'aquest celler que ja coneixia.
A partir d'aqui, dos grans vins d'un celler pel que sento especial devoció, i els que els vins d'Emilio Valerio m'agraden molt.

Usuaran és un cupatge de Garnatxa, Ull de llebre i Graciano, molt fresc, estructurat, molt afinat per tractar-se d'un 2010, i de recorregut fresc, però persistent.


I finalment, l'estrella de la nit, una Garnatxa a 300 metres orientació nord, amb una producció de només 900 ampolles. Molt complexa, llarga, estructurada, fresca,persistent. Al igual que el vi anterior, molt afinada per tractar-se d'un 2010, però segurament l'ampolla li anirà molt bé, si és que algú té la paciència de guardar-ne alguna.

2 comentaris:

  1. Lo que no cuentas es que otros, unos pocos, pudimos disfrutar, con mayúsculas de tu presencia, junto con Anna, en Vinoteca Urederra y de tus magníficos vinos en una cata veritical para recordar por largo tiempo. Magistral cata vertical de La Guinardera 05 a 09, por los vinos, pero tanto o más y ya es decir, por tu carisma. Lo didáctico de tus explicaciones, la pasión y el cariño por lo que haces, quedaron patentes desde el primer momento. Rápido todos nos adentramos en la magia de una comarca, sus gentes , personalizado en tu manera de entender el vino.

    Grande Jaume, gracias por tu cercanía,por lo relajado y distendido del momento y por la oportunidad de probar esa Guinardera 08 que está apunto de ver la luz y que tanto gustó y sorprendió.

    Disculpa la no presencia en el "sopar", pero creí que era un agasajo de los anfitriones David y Patxi para con vosotros y no quería estar de más. Luego David me explicó que era una cena abierta, y aún sigo flagelándome por no haber tenido oportunidad de seguir departiendo ,en torno a tal mesa y con esos caldos , del mundillo del vino y lo que hubiera menester.

    Una forte abrazada

    Oscar
    Estella-Peñiscola

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  2. Oscar, fue un placer conocerte, y sin duda, me interesaron y valoro tus comentarios y reflexiones. Te remito al blog de la bodega cellerbalaguercabre.blogspot.com, donde comento la cata.
    Un fuerte abrazo, y ya te dije que tienes las puertas abiertas en Gratallops.

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