dimecres, 21 de juny del 2023

En números vermells 30% versus 70%

La Silvia Puig sempre ha estat un esperit lliure, i tot sigui dit, una mica atabalada. Ara, des del celler En Números Vermells, fa tot allò que vol i entre vinyes seves i vinyes d'altres amb qui treballa, ofereix vins amb molta personalitat.



Fins ara haviem tingut a la botiga el vi de carinyenes velles del 1919  que elaborava amb una vinya de Poboleda del Carles, però aquest vi ha canviat i juntament amb una altra vinya del 1945 de "Les Planes de Torroja" ha donat lloc a un joc diferent i divertit.

Pel que fa a les vinyes del 1945, també de carinyena amb un 30% de desnivell i amb sòls un 70% llicorella  i un 30% de Sauló,  i amb una producció és inferior a 300 grams per planta. S'elabora amb una maceració i fermentació en botes noves de roure francès de 500L. Maceració llarga d'aproximadament 30 dies. La criança es realitza a les mateixes botes on romandrà durant 13 mesos. 

El resultat és de tan sols 661 ampolles d'una carinyena amb un color fosc, gran complexitat i molt seductor de principi a fi. Destaquen les aromes de fruits vermells, notes especiades, amb tocs de regalèssia i toffee. A la boca és ampli i compacte, apareix la fruita vermella, tipus pruna i notes terroses.

El vi de la vinya del 1919 amb un 70% de desnivell és amb sòls de llicorella, i amb el mateix procés d'elaboració ens dona una producció molt petita, de tan sols 753 ampolles. El color és fosc amb una gran complexitat i elegància de principi a fi. Notes de grafit, llorer, tocs florals i d'herbes mediterrànies com la farigola i el fonoll, espècies, tocs fumats i de tabac molt subtils. Ampli i compacte, malbaratament elegància i harmonia.

Correu que n'hi ha molt poques ampolles i val molt la pena!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger