diumenge, 5 de gener del 2014

Coneixent els Cellers: Prior Pons

Foto cedida per Prior Pons

Aquest celler de la Vilella Alta és un dels cellers amb els que sempre hem tingut molt bona relació, i és que d'alguna manera, Bonviure i Prior Pons van arrencar junts. Va ser amb la primera anyada del vi del mateix nom que va ser el top ventes de la nostra botiga l'any d'obertura.

Foto cedida per Prior Pons

Es tracta d'un celler petit, amb molta vinya vella de garnatxa i carinyena, que normalment cupegen amb una mica de cabernet sauvignon, i que ens presenten en dos vins: Prior Pons i Planet. Un celler on trobem el Jou a les vinyes, treballant els trossos que ja treballaven els seus avantpassats, el Toni Coca al celler, mostrant l'ampli coneixement que té d'aquesta comarca en cada vi que fa, i l'Emili i el Miquel que s'ocupen més de la tasca comercial.

Foto cedida per Prior Pons

El Prior Pons és un vi de les vinyes més velles, i que malgrat tenir la tipicitat de la zona, es presenta amb un toc més modern, seriós i fresc, a la vegada que tànnic i amable.

El Planet, abans anomenat Isaral, presenta un cupatge una mica més complex, amb una mica de Syrah i de Merlot, i es tracta d'un vi més informal, més juganer, que sense perdre el caràcter de la zona, sí vol ser un vi més fàcil de beure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger