dijous, 4 d’abril del 2013

La Feina ben feta en el món del vi

Aquesta setmana passada vaig anar a la fira Prowein 2013, que s'organitza a la ciutat alemanya de Düsseldorf. Evidentment, en quan a l'organització, només dir que amb petits "peròs", molt ben organitzat tot, i el tamany i distribució dels pavellons em van impressionar.
Però el que de debò em va cridar l'atenció i em va fer reflexionar sobre com fer les coses, va ser veure el pavelló d'Austria, i l'estand del vins de la zona del Rhiengau, que per a mi són un exemple a seguir. I a mode de detall, enumeraré alguns dels punts que trobo interessants d'aquest darrer estand.


  1. La Reina i princeses del Rhiengau: Tot i el nom que se'ls dona, i tot i tractar-se de noies, no és ni molt menys un grup de "dones florer". Aquests títols se'ls guanyen a pols en un examen que avalua els seus coneixements sobre sòls  cellers, varietats, vins, anyades, etc... És un títol que posen al seu "currículum vitae", doncs, a part de ser un honor, demostra un coneixement exhaustiu de la regió.
  2. Tots els cellers sota el paraigües de la DO: Al mig hi havia les noies abans esmentades, i al voltant seu, sense grans escarafalls, els cellers. El mecanisme és fàcil, vas directament al celler que vols tastar, o t'adreces al mostrador, i en funció del que busquis, aquestes noies t'adrecen al productor o productors que més s'escauen.
  3. Saps en tot moment on ets: Un plànol situa tots els cellers i les seves vinyes, cosa que dona una imatge de territori molt bona. Imaginem, si fos el cas, el mapa amb la zonificació de la DOQ Priorat, i les diferents parcel·les.
Evidentment, tot això té un cost, però estàs en una de les fires més importants del món del vi, i puc afirmar que és molt més econòmic que altres fires o esdeveniments que es fan, i que tenen molta menys repercussió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger