diumenge, 4 de desembre del 2011

Tast de Champagnes

Avui us parlaré d'un tast de Champagnes al que vaig tenir l'honor de ser convidat.
El tast va tenir lloc a la Vinateria Aguiló de Falset, l'Enric Aguiló va convidar el Jordi Melendo, periodista distingit amb el premi Ambassadeur du Champagne 2011 i Millor Periodista 2011 segons l'Associació Catalana de Sommeliers.
Varem tastar els següents champagnes, dels que faig un petit comentari a mode de pincellada:

Delamotte Brut Rosé ( 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay)
  • Vinificació: 15% Vi negre
  • Vista: Color ceba amb bombolla molt ben integrada.
  • Nas: Gens vinós. Pastisseria, maduixetes.
  • Boca: Net, d'entrada fresca amb poca acidesa i llarg.
Louis Roederer Brut Premier ( 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinor Menier)
  • Vinificació: 5% vinificat en fudres i 10% de ensamblatge amb Reserves
  • Vista: Color or amb bombolla molt ben integrada.
  • Nas: Potencia i fruita.
  • Boca: Fresc, glicèric i d'acidesa subtil.
Frank Pascale Quinte-Essence 2004 Extra Brut ( 60% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 25% Pinor Menier)
  • Vinificació: Biodinàmic
  • Vista: Color or amb bombolla molt ben integrada.
  • Nas: Torrats, ametlla i flors.
  • Boca: Fresc i d'acidesa molt ben integrada. Llarg.

Brice Aÿ Gran Cru ( 90% Pinot Noir, 10% Chardonnay)
  • Vinificació: Cuvée 2004. Cupatge amb grans reserves. No fa malolàctica
  • Vista: Color daurat amb bombolla molt ben integrada.
  • Nas: Li costa obrir-se. Potencia, elgancia i pastisseria.
  • Boca: Fresc, d'acidesa ben integrada. Volum, un toc vinós. Molta fruita i tocs amargs molt subtils.
Philippe Gonet "Cuvée Jordi Melendo"  ( 100% Chardonnay)
  • Vinificació: Cuvée 2007. 30% Reserva. Amb malolàctica. 
  • Vista: Daurat brillant
  • Nas: Poma, llimona
  • Boca: Equilibrat, entrada elegant, però marcant el carboni. Acidesa molt ben trobada.
Gosset ( 43% Pinot Noir, 42% Chardonnay, 15% Pinor Menier)
  • Vinificació: Ensamblatge amb Reserves
  • Vista: Color or pujat amb bombolla molt ben integrada.
  • Nas: Vinós, aromes a criança, pastisseria i fruites vermelles.
  • Boca: Fresc, entrada molt agradable i d'acidesa molt ben integrada.
Krug ( Pinot Noir, Chardonnay, Pinor Menier)
  • Vinificació: Fermentació en Roure i criança en Inox. Ensamblatge amb Reserves
  • Vista: Color pujat entre or i coure amb bombolla molt ben integrada.
  • Nas: Torrats, pell de taronja, pastisseria i aromes a celler a criança.
  • Boca: Fresc, equilibrat, glicèric, d'entrada agradable.
Bourdaire-Gallois ( 100% Pinor Menier)
  • Vista: Color palla, amb una bombolla molt elegant
  • Nas: Fi, afruitat.
  • Boca: Molt bona entrada, cítric, llarg, rodó amb acidesa molt ben integrada.
Va ser un plaer tastar aquest champagnes, i personalment em reafirma en que ens queda molt pe aprendre sobre l'expressió de la nostra terra i sobre com fer un valor de la tradició sense quedar-se en lo "carrincló".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger