dissabte, 19 de desembre del 2009

Torroja del Priorat en Vins

Torroja del Priorat, seu del Consell Regulador de la DOQ Priorat, és una de les viles amb una important concentració de cellers:

Terroir al Límit

Vins diferents, amb una expressió del terrer que els fan no aptes per a no iniciats. Dits del Terra, Arbossar, Les Manyes i Les Tosses, són vins que marquen el terreny i que cada un d'ells té personalitat pròpia. A més, utilitzen botes usades, amb el que afinen els vins sense donar-los massa fusta.

Pardelasses

Aquest vi de Garnatxa i Carinyena, amb un terreny marcat, però amb fruita madura i regalèssia, és franc i té una entrada fresca en boca.

Trio Infernal

Aquests tres amics, autors del 2/3 Infernal, un vi fresc, elegant i amb estructura, i dels 0/3 blanc i del 1/3, que és un dels vins que recomano per començar a tastar Priorats, perquè és fàcil, franc, amable i fresc, a la vegada que és modern i el mineral apareix molt en segon terme, aquest any han tret el RIU, que estaria en aquesta línia, però a un nivell i preu més baixos.

Vins d'Alta Qualitat

Un dels cellers clàssics del Priorat, la veritat és que els germans es van posar les piles i cada cop ho fan millor. Aquest any, a part dels ja clàssics Armadís i Balandra, han tret el Rotllan Torra Semi-criança que és un altre vvi fàcil i econòmic per començar a tastar vins de la zona.
Melis

Es tracta d'un celler que produeix dos vins amb un marcat caràcter de la zona. L'Èlix és un vi que tot i els seus 15 graus resulta fresc, rodó en boca, sedós i ple de matisos. Es manifesta llarg i amb un mineral que es presenta entre fruites madures. Els 16 mesos de criança no destaquen.
Per altra banda, el Melis, la joia del celler, és més complexe i crec que la proporció més alta de garnatxa, i el fet que no porti gens de Merlot me'l fan més fresc encara i agradable en boca.

Mayol Viticultors

La família Mayol, va treure al mercat el Brogit i el Roser, dos vins sense pretensions, però que estan a un cert nivell, i que poden ser una bona porta d'entrada per tastar els vins de Torroja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger