dimecres, 2 de desembre del 2009

Bellmunt en vins

Bellmunt és un poble peculiar pel que fa a la seva situació geogràfica, la seva orografia i el seu “terroir”. D'aquest poble amb un campanar de color blanc i amb les colònies que donen fe del seu passat miner, en surten vins que tenen personalitat pròpia, i a continuació en faré un repàs per alguns cellers:

Viticultors Mas d'en Gil

D'aquest projecte de la família Rovira en surten alguns dels vins de prestigi de la nostra DOQ.

*Coma Blanca: Blanc de Garnatxa i Macabeu que no deixa indiferent amb la seva frescor i estructura en boca. En nas dona notes fumades i fruita tropical.
*Coma Alta: Com em van dir la Marta i la Pilar, aquest vi és un accident, un vi que neixia per millorar e Coma Blanca, i que va demostrar personalitat pròpia. A mí, personalment m'agrada més aquest, doncs resulta mes fresc i es desmarca d'altres blancs de la zona encara més que el primer.
*Coma Vella: Vi elegant, on la fruita pren protagonisme i la criança ens dona tocs especiats i li don estructura. Un vi per quedar bé.
*Clos Fontà: El pal de paller de la casa, un vi amb estructura, mineralitat que no amaga la fruita i el dolç dels tanins. És un vi per jugar a la copa, per festejar-lo i deixar-se seduir.

Primitiu de Bellmunt

El meu amic de les vinyes prefil·loxèriques. Primitiu és un vi per gent que porten tatuat al pit “PRIORAT”. Mineralitat, fruita i espècies, tot ben amanit pel saber fer de les vinyes velles. Ara ha tret un altre vi que es diu Mirador, i que encara no he tastat.

Solà Clàssic

D'aquest projecte en neixen dos vins de vinyes velles:

*Solà Clàssic: Garnatxes i Carinyenes de 40 anys amb una mineralitat molt marcada, i amb tocs que semblen de criança, però no en té. Un vi a tenir en compte, franc i a un preu atractiu.
*Vinyes Josep: El vi de criança de la família, de producció molt limitada, la criança d'una selecció del raïm que aniria a Solà Clàssic, afinen i donen més matisos a aquest vi que al seu germà petit.

També en aquest municipi podem trobar Casa Gran del Siurana, projecte de Castell de Peralada que elabora el Cruor i el Gran Cruor, o Viticultors del Priorat, que és el projecte de Freixenet, i que elabora Morlanda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger