El lloar, també anomenat “el melic del món”, és un poble a tocar del riu Montsant i on destaquen els següents cellers:
Torres Priorat
Projecte d'aquesta gran empresa del món del vi que ha aterrat al Priorat, i que ha produeix dos vins dins la nostra DOQ. Si algú té prejudicis amb les grans empreses, que deixi a part aquestes manies i els tasti, si més no que els doni una oportunitat.
Salmos
De color fosc, recorda la confitura i la regalèssia, sobre un suau fons especiat i torrat. És un vi amb un perfil modern, que pot ser una bona aproximació als vins Priorat. Personalment penso que de la primera anyada a la segona hi va haver un salt qualitatiu gegantí.
Perpetual
Complexitat aromàtica amb notes de torrefacció i sotabosc. En boca presenta gran concentració i tanins dolços i rodons. Post-gust prolongat. Mineralitat més marcada que en el Salmos, però amb perfil suau.
Celler Cal Grau
Un projecte diferent, amb un enòleg al que aprecio molt a nivell personal. Recordo la verema del 2008, quan vaig estar tastant vins amb ell, el Miquel Piñol és una “enciclopèdia amb potes”, (perdona company).
Ninota
Vi fàcil, per gaudir-lo sense pretensions. El cupatge és la repera: Garnatxa, Carinyena, Ull de llebre, Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. És tot xutxes i frescor.
Badaceli
Priorat fresc i amb fruita, on el mineral queda molt enrere, també és una bona opció per aquells que no coneixen el Priorat i volen començar a atansar-s'hi.
Les Ones
És en aquest vi on trobem la mineralitat del nostre terreny, tot i que amb tanins dolços i rodons, i amb una frescor i una fruita que el fan golós. Vi modern amb pinzellades clàssiques.
Torres Priorat
Projecte d'aquesta gran empresa del món del vi que ha aterrat al Priorat, i que ha produeix dos vins dins la nostra DOQ. Si algú té prejudicis amb les grans empreses, que deixi a part aquestes manies i els tasti, si més no que els doni una oportunitat.
Salmos
De color fosc, recorda la confitura i la regalèssia, sobre un suau fons especiat i torrat. És un vi amb un perfil modern, que pot ser una bona aproximació als vins Priorat. Personalment penso que de la primera anyada a la segona hi va haver un salt qualitatiu gegantí.
Perpetual
Complexitat aromàtica amb notes de torrefacció i sotabosc. En boca presenta gran concentració i tanins dolços i rodons. Post-gust prolongat. Mineralitat més marcada que en el Salmos, però amb perfil suau.
Celler Cal Grau
Un projecte diferent, amb un enòleg al que aprecio molt a nivell personal. Recordo la verema del 2008, quan vaig estar tastant vins amb ell, el Miquel Piñol és una “enciclopèdia amb potes”, (perdona company).
Ninota
Vi fàcil, per gaudir-lo sense pretensions. El cupatge és la repera: Garnatxa, Carinyena, Ull de llebre, Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. És tot xutxes i frescor.
Badaceli
Priorat fresc i amb fruita, on el mineral queda molt enrere, també és una bona opció per aquells que no coneixen el Priorat i volen començar a atansar-s'hi.
Les Ones
És en aquest vi on trobem la mineralitat del nostre terreny, tot i que amb tanins dolços i rodons, i amb una frescor i una fruita que el fan golós. Vi modern amb pinzellades clàssiques.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada