dimarts, 1 de desembre del 2009

Estudiant i cuina: Episodi 3 La Nevera

Abans de continuar els meus capítols sobre la cuina i els estudiants, no volia passar per alt la nevera, aquest electrodomèstic tant curiós que quan obres la porta la llum està encesa.

La primera sorpresa que tenen molts estudiants és que a diferencia del que passa a casa, en el pis d'estudiants la nevera no està sempre plena, i aquí comença a desmotar-se part de la màgia d'aquell armari sempre ple d'allò que a un li ve de gust, sempre amb menjar que es pot ingerir sense necessitat de verificar si està o no en bon estat.

Organització

Un clàssic de la nevera d'estudiants és la divisió de l'espai de la mateixa per prestatges, i és en aquest punt on es manifesta la personalitat de cadascun dels inquilins:
*Mr. Tuper: Porta cada diumenge, quan arriba del poble, tota la setmana organitzada en carmanyoles, i jo he vist el “ el “rien de plus”, els tupers etiquetats amb el dia en el que es consumirà aquella menja.
*Mr. Vida Sana: Un aquest prestatge tot és BIO, sense calories, dietètic i predominen els iogurts i les fruita.
*Mr. Time Out: La probabilitat de trobar un aliment en bon estat és quasi zero, i en molts casos no es tira els aliments caducats fins que es queixa l'ocupant del prestatge immediatament inferior, o, en casos extrems, quan hi ha noves especies que colonitzen la nevera.
*Mr. Res: Hi ha casos estranys, prestatges que no s'utilitzen mai.

Furtius

Un altre clàssic de les neveres de pisos compartits és el que desapareixin coses i ningú ha fet res. Tonteria, al final sempre s'acaba trobant el furtiu.

La compra

En aquest punt és on està la clau de la convivència. Estan els que compren per separat, i això ajuda a mantenir la divisió en prestatges abans esposada. Per altra banda, hi ha pisos en els que es creen grups, que van a comprar junts, comparteixen prestatges i cuina. Aquests grups acostumen a ser de dos o tres persones, i rares vegades aglutina a tots els ocupants del pis.

Bé, sentades les bases del que és una nevera tipus d'un pis d'estudiants, en el proper episodi continuaré parlant de plats.

1 comentari:

 
Wine Blogger