dijous, 17 de desembre del 2009

Gratallops en vins 1ª Part

Gratallops, el meu poble, és sense cap mena de dubte un dels municipis amb més anomenada del Priorat, i en bona part és degut al nombre i prestigi dels seus cellers i vins. Per aquest matiu, hauré de parlar dels cellers del meu poble en tres apunts.

Alvaro Palacios

Referent del Priorat, és un celler que ha creat diferents vins basats en filosofies diferents:

L'Ermita: La vinya de l'Ermita parla per ella sola, és una vinya de coster amb ceps centenaris de Garnatxa i que és llaura a l'antiga, amb mules. Aquesta vinya, orientada al Monsant, treu un dels vins més coneguts i reconeguts del nostre poble. És el concepte de les Vinyes de Coster. És tota una experiencia, i els tanins, amorosos, la mineralitat i l'estructura, el fan un vi d'aquells que s'ha de provar com a mínim un cop a la vida.
Finca Dofí: Un vi que es fa dir "sí senyor", i que tot i tenir un esperit més modern, com més joves són les finques, basa gran part del seu caracter en les vinyes de Les Baixades. Golós, elegant i amb una frescor que el fà molt agradable.

Gratallops: Primer vi de Vila de l'Alvaro, i que tindrem a partir de començament d'any. Un vi amb estructura, fresc i amb un terrer marcat.
Les Terrasses: Un vi més modern, fes fruiteta, i on la mineralitat és marca menys. Pot ser una bona alternativa per començar a festejar amb el Priorat.

Clos Mogador

Clos Mogador: L'autèntic vi de "Terroir". Actualment és l'únic vi de finca de l'estat Espanyol. Després de decantar-lo una bona estona, trobem fruita, herbes aromàtiques, la pissarra, ... Com en el cas de l'Ermita, és un vi per festejar-lo durant hores.
Nelin: El meu blanc. D'aquest vi nomès puc dir mel, codonyat, flors blanques, fruita tropical, i sobre tot, a l'hora de servir-lo, decanteu-lo nomès un moment per trencar-lo.

Mas Martinet Viticultors

Clos Martinet: El Clos Martinet sempre ha sigut el vi dels grans del Priorat que ha tingut una personalitat més diferenciada. Més fesc que la majoria, dona fruita i tocs de plantes aromàtiques i hervacis.
Brú Martinet: El petit de la casa sempre ha estat un gran vi relació cat preu. Amb el segell de Martinet i amb frescor i fruiteta.

Vinya de Manyetes

Manyetes: Llicorella en estat pur, amb un forns de timó, fonoll i alres herbes aromàtiques, i fruita vermella madura en segon plà.

Solertia: La fruita de manyetes, maduixetes i frescor, amb el llicorell en segon plà.


Continuarem parlant de gratallops!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger