divendres, 17 d’agost del 2012

Com seleccionem els vins?

Una de les tasques més importants a la botiga és la selecció dels vins que formaran part de l'oferta que fem als nostres clients i amics. Precisament alguns dels nostres clients m'han preguntat sobre aquest tema, i és per això que m'he decidit a fer aquest petit apunt.
La resposta és fàcil, però té alguns matisos. En general, d'aquelles mostes que ens presenten els diferents cellers o distribuïdors, fem un tast entre tres persones on valorem:

  1. El vi: No es tracta de dir si és millor ni pitjor. Es tracta de veure quin és el seu caràcter, si té personalitat, si es tracta d'un vi més o menys comercial. Tot i que cadascun de nosaltres té el seu gust i criteri, sobretot pensem en que els pot agradar als nostres clients.
  2. El celler: Comentem que i qui hi ha darrere del vi. Ens interessa la història d'allò que estem bevent.
  3. Què ens aporta?: Hi ha vins excel·lents que no hem entrat al nostre catàleg per que pensem no aporten res nou. Busquem quelcom més que bons vins, no es tracta de tenir una clonació del mateix concepte com si es tractés d'un supermercat.
  4. El Preu: Evidentment un aspecte a valorar, però com comprendreu, amb el ventall de Priorats que tenim, no es tracta de buscar quelcom econòmic, es tracte de tenir una bona relació qualitat-preu.
Després, tenim vins que hem anat a trobar nosaltres per fer-ne el tast, i vins que hem tastat en tastos amb i als cellers.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger